måndag, november 19, 2012

Påflugen på: Mattias Lindeblad

Facebook kan man ha till mycket, bland annat lära känna personer som man annars aldrig skulle stöta på. Jag har under något år haft ynnesten att prata lite strunt med Mattias Lindeblad, bl.a. en av författarna till de tvenne böckerna om hårdrock och ensam författare till boken om skräckfilmer. Ett av hans senaste järn i fyren är att han iklär sig en slags Skavlanroll och bjuder in intressanta gäster till Frölunda Kulturhus där ett samtal dem emellan förs inför publik. "BULLSEYE - en talkshow mitt i prick" kallar han detta, och jag tänkte låta honom själv berätta lite om hur det gått hittills und so weiter.

Var kom idén ifrån, dig själv?
Jag har gått och närt den här idén sen jag var moderator för en paneldebatt under P3 Guld 2009. Mina gäster då var Anders Fridén från In Flames, Oscar Dronjak från Hammerfall och Ralf Gyllenhammar från Mustasch. Även om det var väldigt mycket fråga/svar och inte så mycket show så var det mycket som stämde där. Alla tre gästerna var smått exalterade efteråt och tyckte att det var skitkul att få komma till tals i ett forum där de ocensurerat kunde få utrymme att diskutera musik, bakgrund och uppväxt. När jag i våras fick stolen bredvid en gammal kompis vid namn Tomas Modig på planet till Gran Canaria, så visade det sig att han också hade gått och tänkt på att det vore kul att sätta upp en talkshow. Eftersom han är kulturproducent på det fräscha och nytänkande Frölunda Kulturhus så var arenan redan klar. När vi efter en vecka fick stolarna bredvid varandra även på hemresan var saken biff.

Du har haft två samtal redan, hur har de gått? Som förväntat, eller över/under förväntan?
Det blir ju väldigt sällan som man tänkt sig när man gör saker. Ofta blir det inte riktigt lika bra som man hoppats på, men ändå något man kan känna sig tillfreds med. Bullseye har faktiskt varit det där undantaget som bekräftar regeln. Om jag fantiserade om något drömscenario innan första omgången med In Flames så infriades mina förhoppningar upphöjt till två. Peter och Björn var fantastiska, publiken var med på noterna från första sekund, tekniken funkade, scenografin funkade och skratten satt där de skulle. Om jag ska vara helt ärlig så är Bullseye något av det jag är mest stolt över under hela min karriär. Det låter kanske lite självgott, men det är faktiskt sanningen. Jag stormtrivdes varenda sekund på scen. Och det kändes som att det fanns fler än jag i lokalen som mådde bra.

Hur har det gått publikmässigt? Känns det som att det är uppskattat?
Eftersom Bullseye-konceptet inte på långa vägar är inarbetat än och folk som inte varit där inte riktigt förstår vad det är så känner jag mig mycket nöjd. Det har varit mellan 100-150 betalande varje gång. Lokalen tar det dubbla, men är utformad så att det aldrig känns glest. Men det är toppen eftersom jag är övertygad om att ryktet kommer att sprida sig och showen växa. Det händer något i det där rummet som är svårt att sätta fingret på. Något unikt. Bullseyes tagline känns faktiskt mer sann idag än när jag skrev den innan första showen: ”Så nära kommer du aldrig igen …”

Efter IN FLAMES-gubbarna och JOACIM CANS- vilken gäst kommer nästa gång?
Nästa gång blir det hela Gothenburg Sound som står i fokus. Företrädare för de viktigaste banden kommer att slå sig ned i Bullseye-soffan, dvs In Flames, At The Gates och Dark Tranquillity, tillsammans med producenten Fredrik Nordström från legendariska Studio Fredman. Bullseye kommer då att göra ett gästspel på Stora Teaterns Klubbscen inne i centrala Göteborg. Talkshowen kommer att bli en del av Gothenburg Sound Festival som äger rum på Trädgår’n bara ett stenkast därifrån. På klubbscenen kommer det även att vara en foto/konstutställning om Göteborgssoundet där jag även har ett finger med i spelet. Festivalen går av stapeln den 4+5/1 2013. Utställningen inkl. Bullseye på Stora Teaterns Klubbscen är gratis och öppen för allmänheten under båda dagarna.

Vilken är din största drömgäst?
Drömgästen (vilken inte känns helt otroligt i mitt sjuka sinne ha ha) är Alice Cooper. Nu när vi har haft prominenta gäster som Peter och Björn från In Flames och Joacim Cans från Hammerfall så känns det som att det borde kunna öppna vissa dörrar. Att detta är en talkshow som är ”på riktigt”. Har en internationell artist en day-off och får en chans att berätta om sig själv och möta sin publik under uppstyrda och personliga former så tror jag inte att det är en omöjlighet. De flesta tycker att det är ganska kul att få stå i centrum en stund och berätta om sig själva. Annars hade de inte valt det liv de lever. Showerna har dessutom filmats så det finns klipp att visa där det ser riktigt härligt ut ha ha. Jag kan lova dig att herr Cooper hade stortrivts i Bullseye-soffan.

Den som själv vill botanisera bland julespriten kan klicka HÄR varpå Bullseye-sidan på facebook torde öppnas, det kan nog vara värt att hålla ett getöga där lite då och då eftersom blotta möjligheten att självaste Alice Cooper skulle äntra denna scen skulle få mig att omedelbart slå upp ett tält utanför Frölunda Kulturhus och sedan saligt vänta.

Tack Mattias, allt gott framledes!

/Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 17: Herr B frågar sig hur folk kan lyssna på sånt här trams?

  Den veckan blir det kontroversiellt! Herr B kommer avslöja de band han upplever är mest överskattade. Eller ja, något så när åtminstone. D...

Populära inlägg