måndag, augusti 27, 2012

Måndagsfunderingar

Ach du lieber montag, finns det något bättre än en dag att vara vaken på? Sova är inget för mig, jag vill hellre leva la dolce vita tills korna kommer hem.

Det blev skivvård i helgen då jag i fredags fick min senaste beställning med japanska förseglingsbara plastfickor. 100 till vinylsinglar och 100 till lpskivor. Jag beställer 100 åt gången, det blir säkert dyrare rent fraktmässigt eftersom jag har rätt många hundra kvar att beställa, men jag gör det inte för att spara pengar. Att sitta och pilla med skivor jag inte hört på hundra år är ren sinnesfrid, och bland singlarna hittade jag flera som jag glömt att jag hade. Roligt!

Jag passade på att köra igenom TESTAMENTs nya igen, och de fyra första låtarna är fortfarande exakt det jag vill ha av ett band av deras dignitet. Andra halvan känns lite mer slentrian dock, låtarna sätter sig inte på samma sätt. Nåväl, det blir med all säkerhet grymt bra live, det dök upp några europadatum för november/december men vår lilla avkrok till land var inte med. Synd.

Annars är det mycket skivor nu, jag märker att samlaren i mig vaknat lite efter att ha sovit ett tag. Jag har den senaste tiden återigen fördjupat mig i den svenska proggen, vilket jag kommer att skriva betydligt mer om annorstädes, men har även börjat flukta lite efter ett par gamla KISS-dyringar som jag vill ha i skivsamlingen. En av dem, den argentinska Kiss Alive! (En Vivo!) del ett med helt annorlunda omslag, fick jag hem för ett par veckor sedan till stort tjo och tjim. Jag hade aldrig sett den i verkligheten innan. Därför ligger nu ytterligare ett par argentinare på listan, de har dessutom fräsiga översatta titlar så ni får vjälva lista ut vilka skivor det är jag ämnar leta reda på: "Descenmascarando", "Mas caliente que el infierno", "Vengeanza" samt "Criaturas de la noche" ligger högt på önskelistan. Speciellt "Vengeanza" då den faktiskt har en annan mix på skivan än vad som släpptes överallt annars i världen, typ en förhandstape som råkade bli skiva. Mumma!

Det är en lugn månad konsertmässigt, jag laddar således batterierna för den ursiniga hösturladdning jag valt att kalla "HELVETESALLAJÄVLAR 2012". You will be notified.

/Alex (som i den andra kanalen senare i veckan kommer att skriva om ett av sina stoltaste ögonblick)

4 kommentarer:

Metal Shrine sa...

Tjenare Alex!
Jag antar att du sett att det ska släppas en Casablancabox med 29 vinylsjutummare?
Har du läst domstolsdokumenten i Queensrychesåpan? Mkt intressant läsning.

Alex sa...

Tjenare!

Jomen, har sett det. Sådana nypressar får andra köpa - jag vill ha original :) Känner jag Kiss rätt ska de väl ha en miljon för boxen också....

Queensryche ja, jag gick igenom dokumenten igår....jisses amalia. Geoff Tate verkar vara det största arslet sedan, ja fan vet...

Metal Shrine sa...

Såg att ngn gissade på 200 dollares. Fick hem The lost tapes idag. Godfatherreleasen. Trefligt.
Har intervjuat Geoff och även mött honom backstage. Framstod som ytterst hyvens och väldigt sansad. Likaså Rockenfield. But times they are a changing...

Alex sa...

Godfather, dessa rackare - de tar konserter som bl.a. jag läckt ut gratis, sen snor de foton från olika ställen och pressar silverbootlegs. Får man göra så? ;) Tokstollar!

Queensryche har jag träffat vid flera tillfällen, jag jobbade för dem i Sverige 2004....alla var precis hur trevliga som helst, det var riktigt bra träffar. Synd att verkligheten bakom skulle visa sig vara en annan.

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 12: KRSNA-core

 År 1965 hoppade en gammal gubbe vid namn Prabhupada på båten i östra Indien och klev av densamma i New York. Där bodde han en sväng i en pa...

Populära inlägg