onsdag, juli 04, 2012

Helsike eller mumma?

Jag är tyvärr rätt skeptisk till ny KISSmusik numera. "Psycho circus" från 1998 var rolig när den kom men är i det närmaste olyssningsbar för mig idag, på "Sonic Boom" från 2009 kändes Kiss som ett band som gjorde sitt bästa för att försöka låta som Kiss, jag har sedan dess utgivning inte lyssnat på den igen förrän igår och har fortfarande inte ändrat mig. Därför var det med stor skepsis jag tog mig an den nya låten Hell or hallelujah när den läckte ut i helgen. Märk min förvåning när jag kom på mig själv med att sitta där i soffan och bli lite glad. Ett schysst introriff, en bra vers och hygglig förrefräng. Refrängen gillar jag inte och solot av klåparen Thayer är lika tråkigt som vanligt (han sitter fortfarande med boken "play by numbers" även om han denna gång inte bara läser i kapitlet "Ace" utan även bläddrar förbi "Vinnie" och "Bruce" av bara farten) men på det hela taget är det en fartig liten rackare.

Som vanligt har förhandsrapporterna utlovat en blandning av "Destroyer" och "Revenge" och som vanligt låter det som en 80talsdänga, det är ju bara sådana Paul skriver numera, men det glädjer åtminstone mig eftersom jag älskar 80talet. Mina tankar går efter att ha hört låten ett par gånger obönhörligen till "Animalize", och det gör mig inget.

Ljudet på videon håller inte högsta kvalitet, men för den intresserade finns låten för nio kronor på iTunes.



Gårdagens eftermiddag ägnades åt att sortera de existerande klippen med samma band från åren 1974-1977. Det var ett kärleksarbete om något, jag älskar att slippa hålla på med skivor och diskar utan kan pilla med rena mpg-filer. Teknikens framfart har gjort samlandet en tjänst på det sättet. Ett av de överhuvudtaget bästa klippen som existerar med banden bju´r jag härmed  på.



/Alex (som i den andra kanalen gjort ännu en resa till ingenstans)

1 kommentar:

Seance sa...

Där ser man själv tycker jag Psycho Circus är undervärderad det finns ett par riktiga kanonspår på den t.e.x. titelspåret. Sonic Boom var en jämn och bra skiva som saknade en rejäl hitlåt. "Hell Or Hallelujah" är en låt som växer och växer.

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 15: Coffin of the Storms

För de som fortfarande ägnar den norska scenen någon uppmärksamhet inträffade nyligen en av årets större händelser: COFFIN STORMS släppte si...

Populära inlägg