onsdag, april 04, 2012

Labour Of Love & Hate - An Underground Musical Journey Through Southeast Asia

Puh - lång titel på det här inlägget. Syskonen Lena och John Resborn har gjort en finfin bok om metalscenen i Sydostasien. Metalscenen tenderar ju att bli oerhört centrerad kring Europa och USA, trots att den är global. Därför är det mycket bra att det kommer en bok som "LOLAH" som visar på att metal faktiskt lever och frodas i fler världsdelar.

Handen upp om ni känner till fler än ett band från sagda region. Jag kom bara på ett, favoriterna WORMROT från Singapore.

Lena Resborn, skrivande journalist och brodern John, fotograf tar oss med på en resa till Malaysia, Indonesien, Singapore, Thailand och Borneo och gräver fram en mängd band. Intervjuerna är härligt långa och bilderna häpnadsväckande bra. "LOLAH" känns överhuvud som en bra och genomarbetad bok. Att man dessutom får en skiva på köpet gör ju inte saken sämre. Kolla gärna in bokens hemsida för mer info.

Om vi har boken på biblioteket? Är Björn Ranelid tondöv? Tänkte väl det.

/Martin

3 kommentarer:

Rizma sa...

Håller just på med den. Känns sjukt kul att upptäcka punk och metal från andra sidan klotet.

Ond påsk från KH Bibliotek!

Metallbibliotekarien sa...

Håller fuller med dig Rizma!

En liten undran - KH Bibliotek, vars ligger det?

Rizma sa...

Det ligger i Kulturhuset i Stockholm.

http://kulturhuset.stockholm.se/Bibliotek-Film-Musik/

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 15: Coffin of the Storms

För de som fortfarande ägnar den norska scenen någon uppmärksamhet inträffade nyligen en av årets större händelser: COFFIN STORMS släppte si...

Populära inlägg