fredag, mars 23, 2012

Fredagslistan goes bokstaven M.

Fredag, äntligen! Ni får stå ut med mig som fredagslisterapportör även denna vecka då Martin ligger sjuk med någon sorts bacillusk och ej är kontaktbar. Vi har tänkt och funderat och slagit våra någorlunda halvkloka huvuden ihop och hittat på en lista med enbart band som börjar på bokstaven M. M, ja det kan ju stå för lite allt möjligt: moshpit, menlös, midtempo, mellanregister, melodifestival, mangel och allt möjligt annat in absurdum. Men utan further ado lägger vi ordboken åt sidan och drar igång listan.

Martins tio låtar kommer först och det inleds med tunggung signerat MASTODON, lugnar ned sig något med MEGADETHs In My Darkest Hour för att sedan dra upp tempot med MISERY INDEX. Följer gör MESHUGGAH, MOLOKEN och MORBID ANGEL, tre band som vi har gemensamt förutom ovan nämnda MASTODON. Ja, great minds think alike är väl det enda man kan säga om det. Jag var på väg att ta med MELECHESH och MACHINE HEAD också men det var väl tur i oturen att jag inte gjorde det för i så fall hade våra respektive listdelar varit mer lika än enäggstvillingar. Någon måtta på likriktningen får det ju ändå vara.

MUMAKIL dyker upp och gör en brötig insats utan dess like och tur är det för snart får vi stå ut med MUTINY WITHIN, en sorts metalcorehistoria med skön(?)sång som får mig att blekna och våndas och tänka på pojkband. Och våld. Med all respekt säger jag usch och fy till detta och går raskt vidare till MACHINE HEAD med gamla goda Imperium som avslutar del ett.

Min del börjar finstämt med MOLOKENs paradnummer Åland och den finns det inte så mycket mer att säga om annat än att den är fantastisk. MASTODON dyker upp igen och sedan MELVINS som jag tänker är lite av ett exotiskt inslag i det här sammanhanget. Så återigen MESHUGGAH och en för mig ny bekantskap i form av MAN MUST DIE. Förmodligen skulle Martin kunna ha en lång utläggning om herrarnas trumspel. Det kan inte jag eftersom jag vet föga om trumterminologi men idiotsnabbt är ett ord som dyker upp i mitt huvud.

MISANTHROPIAN står på tur härnäst, tillsammans med veckans black metalavdelning: MARDUK och MÖRK GRYNING. Bubblare i den här kategorin, men som inte kom med, är franska MORTIFERA som kan vara värda att kolla upp för den som vill ha sin black metal lika rå och deprimerande som en regndisig oktobermorgon vid havet. I motvind.

Avslutningsvis lyssnar vi till orkestrarna MY OWN GRAVE och MORBID ANGEL och fredagslistan äro komplett.

Mot helgen!

/Susanne

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 12: KRSNA-core

 År 1965 hoppade en gammal gubbe vid namn Prabhupada på båten i östra Indien och klev av densamma i New York. Där bodde han en sväng i en pa...

Populära inlägg