tisdag, februari 21, 2012

Kommande texter

Under vissa perioder är det roligare än vanligt att recensera musik. För tillfället är jag inne i en sådan period, med en hel del bra musik som väller in. Förra recensionsomgången på WeRock speglar det ganska bra - "The Aura", denna fantastiska platta har ju återkommit med regelbundenhet i lurarna. "The Aura" är förresten ett utmärkt exempel på en skiva som endast verkar har recenserats på bloggar, nättidningar och dylikt.

 "Weightless" släppte jag ganska fort efter det att recensionen var publicerad, helt och hållet till förmån för tre skivor som jag verkligen hoppas att ni kollar in när de släpps. En av dem kan ni faktiskt redan lyssna på - "Eternal Recurrence" av ungerska SEAR BLISS.

Jag hade inte lyssnat på bandet tidigare och hajade verkligen till - mörk, tung musik rätt in i hörselgångarna - varpå bleckinstrument i form av trumpet och trombon dyker upp! Synnerligen oortodoxt och något som jag gillar alldeles förträffligt.

Övrig tid har delats mellan "Utilitarian" av NAPALM DEATH och "Hordes Of Zombies" av TERRORIZER. Ställd mot ett faktum som brukar dyka upp i många intervjuer med NAPALM att sponaniteten är viktig är just denna skivan en kontrapunkt. Den känns extremt genomarbetad och uttänkt.

TERRORIZER spelar musik med inställningen att snabbt är bra (vilket det ju faktiskt är) och de gör det med Sandoval tillbaka i storform och med en brutalt bra produktion.

/Martin

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 13: Hetast just nu enligt Martin

 Gott folk!  Idag är det långfredag. En dag som, om du är kristen, ska tillbringas i dyster kontemplation över att Jesus spikades upp på kor...

Populära inlägg