tisdag, oktober 25, 2011

Tre ting att vara stolt över

Jag samlar på bootlegs, det har jag gjort i över 20 år och samlingen överstiger lätt 3000 konserter med allehanda band. Något jag brinner lite extra för är vinylbootlegs, speciellt med KISS, KING DIAMOND och MERCYFUL FATE. Inte för själva innehållets skull, de flesta konserter finns i bättre kvalitet i samlarkretsar utan att en uselt pressad vinyl spelat mellanhand, utan för att omslagen ofta är antingen snygga eller, låt säga, fulsnygga tack vare respektive bands ganska bildvänliga image.

Det har även hänt att...eh....en vän till mig spelat in konserter, samma vän har sedan...eh...snällt skänkt en kopia till mig tämligen omgående. Dessa har sedan hamnat i gängse cirkulation bland likasinnade, all in good fun. För många år sedan hörde jag ryktas om att en eller två av vännens DREAM THEATERinspelningar skulle ha pressats upp på silvercd i Japan och sålts. Jag har aldrig sett dessa själv, om någon har en silverpressad Köpenhamn 2002 eller 2004 så betalar jag bra för ett "original".

Den finaste doften i denna danska ost är dock att jag för några år sedan upptäckte att det faktiskt gjorts vinyl på ett par grejer han spelat in. Först ut var en LP med VENOM, kallad "Worship of evil". Första sidan innehåller fyra låtar från min väns inspelning av Sweden Rock Festival-giget 2006, andra sidan innehåller spår från New York samma år. Den gavs ut i flera färger dessutom, jag har lyckats ruska tag i två olika men har hört att det ska finnas totalt fyra. Snygg framsida, trevlig konsert.

Det andra som givits ut på vinyl är två King Diamond-singlar kallade "A night in the house of god part 1 & 2". Respektive singel innehåller två låtar från Kingens Malmökonsert 2001, och har pressats upp i sjukt många olika varianter i väldigt varierande antal. Av den första har jag hittat nästan alla men av den andra har jag bara fått fatt i två eller tre (av totalt typ nio).

Hade jag kunnat så hade jag gärna tryckt upp hur mycket vinyl som helst, men som det är så kommer jag stolt att skriva till kungs om att jag, eller min vän, iallafall fått några av inspelningarna uppressade på det svarta guldet iallafall.



/Alex

2 kommentarer:

Roney sa...

Ett litet vinyl-guldkorn ligger och väntar på herrn besök i den stora staden.

Anonym sa...

Ha!.
Jag vet nog vem din vän är!!
Swordmeister.

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg