onsdag, oktober 26, 2011

Mörkare än blått

I början av november släpps en av mig väldigt efterlängtad platta: "DEEP PURPLE BBC Sessions". För första gången får vi alla överlevande BBCinspelningar från bandets tidiga år i kronologisk ordning och i bästa möjliga kvalitet. Många av låtarna har funnits ute sedan innan på olika sätt, men nu blir det äntligen så komplett som möjligt och i rätt ordning. Skivorna spänner över åren 1968-1970 och innehåller livematerial som inte bara slår studioversionerna av samma låtar utan till och med förnedrar dem, hänger upp dem på väggen och kallar dem för Grythilde.

Det saknas fortfarande några sessioner så vi får framgent hålla tummarna för att någon någonstans någon gång lyckas ruska fram dessa. En session som jag är SJUKT sugen på att höra spelades in i september 1969 och där framfördes Kneel and pray och Child in time. Kneel and pray är för den oinvigde en tidig version av Speed king som vi aldrig kan få för många versioner av, speciellt inte studioversioner. Och Child in time från denna tid är HELT oslagbar i all sin prakt. Royal Albert Hall 1969.....RYS!

Förboka?

/Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg