onsdag, september 14, 2011

The Slayer Mag Diaries

Nyinkommet exemplar av den samlade utgåvan av klassiska Slayer Mag. Detta kan vara det viktigaste underground 'zinet som har utspytts över scenen - ordet "true", så ofta missbrukat, får här sin sanna innebörd i den hängivenhet Jon "Metalion" Kristiansen ägnade sig åt tape-trading, och åt att sitta och klistra ihop det som skulle bli Slayer Mag. Samtliga nummer ingår i volymen, men det som är verkligt intressant är introduktionerna till varje nummer. Dessa ger verkligen perspektiv på vad tidningen handlade om.

Tidningen sätter också i perspektiv under vilka villkor scenen existerade - och därmed också vår egen samtid.

We had to wait three years just to get a tape from Brazil - now we can find it online and download it right away. And we can forget about it just as easily.

- Jon Kristiansen

Med den minst sagt digra volymen framför mig är jag glad att det kommer vara en fullständig omöjlighet att glömma Slayer Mag och Kristiansen. För detta är hans gärning alltför stor. Är man inne på extrem metal och är intresserad av hur 'zines såg ut tidigare då skaffar man sig ett eget exemplar - för er andra kan man inom kort låna boken på Helsingborgs Stadsbibliotek.

/Martin

1 kommentar:

Torbjörn sa...

Mycket bra och läsvärd bok som skildrar framväxten av norsk black metal väldigt mycket inifrån, men ändå vid sidan av - han kan inte spela nåt enda instrument Metalion. Jag är sunt avundsjuk på helisingborgarna som har ett så bra bibliotek!

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 13: Hetast just nu enligt Martin

 Gott folk!  Idag är det långfredag. En dag som, om du är kristen, ska tillbringas i dyster kontemplation över att Jesus spikades upp på kor...

Populära inlägg