torsdag, september 08, 2011

Kan det bli för mycket?

Jag har hållt ett ganska brutalt tempo den senaste veckan. Visserligen bara med kul grejer, men ändå saker som har gått ut över sömnen. Högt räknat har jag nog inte sovit mer än 24 timmar sedan i söndags - runt 5 timmar per natt. Skakigt? Jovars.

Vad har då detta med metal och musik att göra? Jo, jag tänkte så här - hade jag sovit mina vanliga 7-8 timmar per natt så hade det skrivits mer om brutal musik á la grindcore, goredeath och den musik jag vanligen lyssnar på här på bloggen. Nu har jag inte varit direkt upplagd för att dra igång den delen av mitt musiklyssnande - knappt varit upplagd för att lyssna på musik alls faktiskt. Men det har såklart inte gått att undvika - musik är och kommer alltid att vara en konstant del av tillvaron, så det har trots allt blivit en del lyssnande. Men mest av gammal skåpmat - låtar som man hört mycket och som man uppskattat under många år förvandlas under dylika trötthetstendenser till en trevliga och sympatiska kompisar från förr. Och det har varit så skönt. Att kunna varenda liten vändning i låtarna gör att man både kan lyssna, men man behöver inte vara så hyperkoncentrerad att man inte kan låta hjärnan koppla ner lite grand.

Vilka band? Nja, det får ni helt enkelt vänta på till fredagens sedvanliga lista.

/Martin

2 kommentarer:

Chief Rebel Angel sa...

Jo, men det där var ju på pricken.
Ny musik - oavsett genre - är kul, men det frestar ju faktiskt också på. Vill man ge det en bra chans måste man koncentrera sig.

Det är ju inte fallet direkt med en Van Halen-dänga från, säg, -84.
Och båda har sina perfekta tillfällen!

Sov gott då, till helgen... :-)

Alex sa...

Visst kan det bli för mycket. Jag kan stänga av musiken helt under en vecka om jag är på det humöret, kanske då jag har fler passioner som också pockar på emellanåt. Det finns inget tråkigare än att tvinga sig att göra något man normalt tycker är kul trots att man inte alls känner för det, bara för sakens skull.

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg