fredag, september 02, 2011

Fredagslistan vecka 35

SÅ har vi hamnat på en fredag igen, och listan denna gång är ganska tydligt uppdelad med Martins låtar först och mina sedan. Sista spåret kan vi väl dock alla vara överens om borde vara med på alla listor i alla genrer alltid?

Martins låtar fick mig för övrigt att omvärdera en speciell grupp. OPETH har länge varit en sån där grupp som jag VILL gilla men aldrig riktigt förstått. Låten Martin bjuder på, tillika titelspåret från nya skivan, ger mig sådana extrema 70-talsvibbar att jag nu ämnar göra en ärlig ansats igen att ta bandet till mitt hjärta. Om inget annat ska den skivan avlyssnas å det snaraste.

Jag gjorde en ny bekantskap alldeles nyss courtesy of mr. Svärra, HELL har "återuppstått" och spelat in en riktig skiva. Det formligen stinker 80-talsmetal om den, en grym blandning av MERCYFUL FATE, ACCEPT och gamla IRON MAIDEN ljuder ur högtalarna. Human remains heter skivan. Glöm aldrig det.



/Alex

3 kommentarer:

Metallbibliotekarien sa...

Nej Alex, The Devil's Orchard är singeln, skivan heter Heritage och har inte släppts än. Annars kul att du gillar vad du hör. Håller såklart helt med om sistalåten :-)

Alex sa...

I stand corrected. Släpper man verkligen singlar fortfarande? :)

Metallbibliotekarien sa...

Att OPETH gör det är ännu mer förbryllande!

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 12: KRSNA-core

 År 1965 hoppade en gammal gubbe vid namn Prabhupada på båten i östra Indien och klev av densamma i New York. Där bodde han en sväng i en pa...

Populära inlägg