fredag, mars 18, 2011

Fredagslösning!

Så står vi här med lösningen i hand. Av de tusentals brev som postats, emailats eller MMS:ats så kan vi konstatera att ingen lyckades pricka rätt. Jo, förresten, en person gjorde det men han är jävlig...förlåt jävig eftersom han haft ynnesten att känna mig 18 år och således fått hela huvudet sönderbombat av meningslösa anekdoter om KISS.

Priset går därför helt sonika till señor Chief Rebel Angel, av den enkla anledningen att han i sitt mail lyckades pricka in både ovidkommande rabblande samt beröm, hot och fjäsk. Sånt betalar sig alltid. Han kommer att kontaktas per fax tämligen omgående.

Svaret då? Som följer. I äkta Per Gessle-manér så satt KISS och producenten Bob Ezrin där en dag i slutet av 1975 och kände att "fan...det saknas något". Sagt och gjort, de ryckte åt sig första bästa skiva i den digra samlingen av klassisk musik som de hittat någonstans och fastnade bums för en liten kuplett kallad Pathetique (!) av Ludde van B. Och återigen i sant Gessle-manér "glömde" man berätta detta för omvärlden ett tag tills någon med lite bredare musiksmak än vad som anses normalt bestämde sig för att känna igen stycket.

Jag presenterar således här först Beethovens Pathetique, följt av KISS med Great Expectations från Destroyer. Känns melodin igen?

Grattis CRA och tack alla tävlande för era bidrag. Jag återkommer säkert med en ny meningslös tävling inom kort.





/Alex

1 kommentar:

Chief Rebel Angel sa...

Sweet!
Vad är priset? Ett par gamla sockor? Presentkort till ett skåpbil? Era autografer?
Jag är uppspelt, pojkar. Det är kul att vinna!!!!

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 12: KRSNA-core

 År 1965 hoppade en gammal gubbe vid namn Prabhupada på båten i östra Indien och klev av densamma i New York. Där bodde han en sväng i en pa...

Populära inlägg