tisdag, januari 04, 2011

Köpfest

Vår lokala skivhandel We Love Music här i Helsingborg hade igår (och endast igår) halva priset på hela sortimentet. Om jag var glad? Är NASUM världens bästa grindcoreband? Tänkte väl det.

Det blev ju en del köpt - bland annat två förträffliga DVD:er i form av/med MASTODON "Workhouse Chronicles" som är riktigt bra, och RAGE AGAINST THE MACHINEs sista spelning innan de återförenades för några enstaka gig. Och jösses vilket ös det var på den konserten!










RATMs självbetitlade debut från 1992 hör till ett gäng plattor som jag lyssnat en hel massa på, och med sin blandning av tung, svängig musik och politiska budskap banade bandet vägen för en hel del band som trodde att de kunde nå upp till samma höjder med samma blandning mellan rap/hiphop och metal. De kunde de såklart inte. Dels för att de var sämre musiker och dels för att när Zach De La Rocha skriker "Fuck You, I Won't Do What You Tell Me" så väger det ut alla jävla "Rollin', rollin'" som exempelvis LIMP BIZKIT sket ut i folks öron. Glöm aldrig det.

Det blev även 4 plattor i göteborgsmetallens tecken - SOILWORKs "A Predator's Portrait", DARK TRANQUILITYs "Haven" och "Projector" och THE HAUNTEDs senaste liveplatta "Road Kill". Allt för under 500 spänn. Rimligt.
/Martin

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 12: KRSNA-core

 År 1965 hoppade en gammal gubbe vid namn Prabhupada på båten i östra Indien och klev av densamma i New York. Där bodde han en sväng i en pa...

Populära inlägg