måndag, januari 03, 2011

Best Of 2010

Nu är den publicerad - den långa listan över vad WeRocks skribenter tyckte var de bästa plattorna år 2010. Jag rekommenderar ett besök på siten för att ta del av den - en hel del plattor som finns med på den kan jag säga.

Min egen lista hittar ni nedan.

/Martin


10. "Majesty And Decay" – IMMOLATION

Meckig dödsmetall går i 9 fall av 10 hem hos mig. När man gör det på det sätt som IMMOLATION gör går det inte att utesluta bandet från en årsbästalista. Dessutom är omslaget sjukt snyggt.







9. "Coordinates Of Confusion" – NEGLIGENCE

Så här ska thrash-metal låta! Tempo, kaggar, solon, ilskna texter och stämsång. Det låter förbannat hungrigt och har den där balansen mellan att hylla gamla hjältar utan att bli helt ostiga.






8. "Quantum Catastrophe" – BRAIN DRILL

Årets absolute bästa tech-deathplatta. Nej, det är inte musik för alla – för egen del hyllar jag oreserverat BRAIN DRILL som har tagit stora kliv låtskrivarmässigt från en redan hög nivå till ”Quantum Catastrophe” från debuten. Det här är en grupp/platta/get som man antigen gillar eller dissar. Mellanläget finns inte.


7. "Degenerate" – TRIGGER THE BLOODSHED

Klockren platta från ett band som var bra redan från början, men som tog steget upp till fantastiskt med denna platta. Renset i låtarna är så bra att man får tårar i ögonen.





6. "Path Of Fire" – AEON

En platta så hård att stenar blöder och moraltanter spontant självantänder vid uppspelningen. AEON har gjort en klassiskt bra death metalplatta, späckad med anti-kristen lyrik och ett furiöst demoniskt ös. Gillar man death metal är detta såklart en måsteplatta, annars kan man lika gärna lägga ner.



5. "Dementia/Dyslexia" – FLESHWROUGHT

Nu snackar vi – en brutalt bra platta som blir än mer imponerande då man vet att endast två killar står bakom musiken – Navene Koperweis på alla instrument, låtskrivare och producent och Jonny Davy som levererar en av sina absolut bästa vokala insatser överhuvudtaget.




4. "Kvelertak" – KVELERTAK

Välförtjänt hypat band om ni frågar mig. Detta är en ren fest för öronen och gör att man sitter och ler från öra till öra under stora delar av skivan. En mängd grepp från olika genrer förvandlas medelst en grym magkänsla inom bandet för vad som funkar till något ytterst njutbart.



3. "Heirs To Thievery" – MISERY INDEX

Misery Index har gjort det igen – levererat en knäckande platta. Fy fan vad bra det här! Från första till sista ton är ”Heirs To Thievery” en uppvisning i dödsmetall med grindinfluenser och politik. Dessutom har plattan årets bästa virveltrumljud. Bara en sådan sak.

2. "Polarity" - DECREPIT BIRTH
Det var ytterst nära att ”Polarity” knep förstaplatsen. Jag har dyrkat denna platta från första gången jag hörde den. En ren orgie i tekniskt spel gör att plattan inte är för alla – själv smälte jag från första ton.




1. "Lawless Darkness" – WATAIN

Enda plattan som klarade av att leva upp till hypen – ”On June 7th Black Metal Will Be Reborn” som det stod på bandets hemsida inför släppet. Bedövande bra på allt från att skriva låtar som fullkomligt spyr svärta till att leverera en så pass helhjärtad attityd som får kristna tempel att implodera i fasa bara bandet kommer inom ett kvarters radie gör att WATAIN med rätta kan kalla sig banerförarna av black metal just nu. ”Lawless Darkness” är 10 spår elitkvalitet rakt igenom – hur i helvete skall de kunna toppa detta är frågan jag ställer mig. Episkt.

2 kommentarer:

HARDKÅRE sa...

Jo Tack ! Du verkar ha koll på läget verkligen -och då menar jag hela bloggen! Jag har bara hört 3 av dina årsbästa skivor, och skrivit om Kvelertak som jag iofs tyckte var en besvikelse efter allt snack om den. Jag länkar dig i min blogg så jag kommer återkomma för lite referenser till nyare grejer..jag själv har fastnat i 80-90 talet och tidigt 2000 tal..he he.Har liksom inte hunnit längre.

Kolla min blogg då om skivor hårdrock, punk, hardcore osv..

Metallbibliotekarien sa...

Hardkåre: Tack för det :-) För mig var KVELERTAK en glad överraskning, då jag faktiskt helt missa hypen kring bandet, fast jag kanske bara hade läst på "fel" ställen?

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 12: KRSNA-core

 År 1965 hoppade en gammal gubbe vid namn Prabhupada på båten i östra Indien och klev av densamma i New York. Där bodde han en sväng i en pa...

Populära inlägg