onsdag, december 22, 2010

Julgodis - KISS live 1973

Det är idag exakt 37 år sedan KISS spelade på en liten klubb i Queens i New York, klubben hette Coventry och var även stället som KISS spelade sin allra första konsert på nästan exakt 11 månader tidigare (då hette stället dock Popcorn). KISS spelade på Coventry flera gånger, men detta var den allra sista. 2004 hittade bandets forne manager Bill Aucoin en gammal BETA-tape och där fanns just denna konsert filmad. Kameran stod på stativ ganska långt bak i lokalen, bilden är svart/vit men för oss KISS-fans var denna info som om sjuttifemton julaftnar ägde rum samtidigt. När KISS så äntligen fann det tillrådigt att släppa konserten på DVD så visste åtminstone min lycka inga gränser.

Således, som en liten "inför-julen-party-on-wayne-party-on-garth-festivitet" sätter vi oss nu ner med glöggen i hand och avnjuter ett litet litet klubband med smink i ansiktet och taffliga exploderande trumpinnar, som ganska exakt två år senare var ett av USA´s största band och två år efter det ett av världens största. I mina ögon har de aldrig, ALDRIG, varit bättre.

GOD JUL!

Deuce
Cold gin
Nothin´ to lose
Strutter
Firehouse
Let me know (den enda kända videokällan av denna låten framförd med originalbandet)
100,000 years (inklusive den tämligen ekivoka och osläppta fjärde versen)
Black diamond (dålig kvalitet tyvärr, hittade bara denna versionen på youtube)
Baby, let me go (Let me go, rock´n roll fast ett år innan den fick det namnet)

/Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg